
Suroviny: 200 g hladké mouky, 100 g másla, sůl, 500 g vepřového bůčku, petrželka, 2 lžičky nakládaného celého pepře, 7 ks vajec, 1 lžíce cukru moučka, 250 g pečeného vepřového masa, 500 g vepřových jater, pažitka dle chuti, mletý pepř černý
Postup: Na vál prosejeme mouku a uprostřed vytvoříme důlek. Do něj rozklepneme jedno vejce, rozkrájíme změklé máslo, cukr rozpuštěný v trošce vody, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Pečené libovější vepřové maso (můžeme použít i pečené kuře nebo králíka) nakrájíme na kousky. Zbylá vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Bůček a játra nakrájíme na kousky, jemně umeleme, osolíme a do směsi vmícháme usekanou petrželku a pažitku.
Dvě třetiny těsta tence rozválíme, plátem vyložíme dno a stěny zapékací formy. Na těsto rozložíme půlky vajec a kousky vepřového masa. Pak přidáme lžičkou hrudky ochuceného hašé. Povrch náplně posypeme nakládaným pepřem, paštiku uzavřeme zbytkem těsta rozváleným na tenký plát. Kraje navlhčíme vodou, slepíme a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 35-40 minut. Paštiku podáváme teplou i studenou se zeleninovým salátem.
Zdroj: https://www.novinky.cz