
Trhané maso je hit, hlavně to vepřové. Tenhle recept ja ale letní a lehký, plný křupavých salátových listů a dobře ochuceného kuřecího masa.
Suroviny:
- kuřecí prsa 2 ks
- velká cibule 2 ks
- uzená paprika 1 lžíce
- špetka sušeného zázvoru
- limetová šťáva
- česnek 2 stroužky
- třtinový cukr 1 lžíce
- olivový olej
- sůl, pepř
- voda nebo pivo na podlití
Salát:
- salát little gem
- rajčata
- okurka
Zálivka:
- olivový olej
- balsamico
- sekaná petrželka
- špetka cukru
Postup:
Kuřecí prsa si očistěte, dobře osolte a opepřete. Opečte na pánvi do zlatava a dejte stranou. Cibuli na kostičky si orestujte, přidejte česnek nakrájený najemno, zasypte paprikou, zázvorem a cukrem.
Stáhněte z ohně a vraťte do pánve kuřecí prsa. Podlijte vše vodou, dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C s parním programem. Pokud byste parní troubu neměli, dejte na dno trouby alespoň kastrůlek s vodou. Kuře pečte asi hodinu, často kontrolujte a podlévejte, aby se cibulka nepřichytila. Časem krásně zkaramelizuje a dodá masu chuť.
Po hodině by mělo být maso upečené a mělo by se rozpadat. Maso roztrhejte vidličkou, mělo by to jít dobře. Zamíchejte s cibulovou směsí a ještě zakápněte trochou limety.
Nakrájejte si salátové listy, okurku a rajče. Připravte si dresink. V mističce spolu prošlehejte olivový olej, balsamicový ocet, posekanou petrželku a špetku cukru. Potom už jen podávejte.
Zdroj: http://fresh.iprima.cz