
Kuřecí maso je stálicí našich kuchyní. Kvůli své rychlé přípravě ho kuchařky přímo milují. Způsobů, jak kuřecí upravit, je mnoho. Máme pro vás tři recepty, které můžete vyzkoušet a určitě je zařadíte do své rodinné kuchařky.
Krémová kuřecí polévka
Postup: Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete.
* V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.
* Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol.
* Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.
* Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte.
* Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.
* Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření.
* Maso oberte a asi 150 až 200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.
* Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky.
* Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.
* Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.
TIP: Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.
Kuřecí kapsa se sýrem a špenátem
Postup: Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa.
* Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.
* Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.
* Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.
* Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.
* Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů.
* Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte.
* Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
* Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.
Kuřecí závin

Potřebujete: 1 balení listového těsta, 2 vejce, 250 ml zakysané smetany, čerstvý tymián (1 snítka), 300 g kuřecího masa, 200 g modrého sýra, 1 hruška, 50 g vlašských ořechů, sůl, pepř, olej
Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Kuřecí maso omyjte a osušte, osolte a opepřete. Poté ho nakrájejte na nudličky.
* Kousky kuřete krátce osmahněte na rozpáleném oleji.
* Nivu rozmačkejte dohladka a smíchejte se zakysanou smetanou. Vmíchejte 1 vejce.
* Do sýrové směsi přidejte lístky tymiánu.
* Listové těsto rozdělte na 2 části a vyválejte 2 tenké placky.
* Každou placku potřete zakysanou smetanou s modrým sýrem a poklaďte kuřecím masem.
* K masu přidejte na kostičky nakrájenou hrušku zbavenou jadřinců a vše zasypte nasekanými ořechy.
* Náplň osolte, opepřete a zaviňte do těsta. Záviny položte na plech a potřete rozšlehaným vejcem.
* Pečte dozlatova, asi 20 minut.
Tip: Nakrájejte maso na drobné kousky a přeskočte tak krok jejich přípravy na pánvi.
Zdroj: akademiekvality.cz